GRADONAČELNIK MATKO ŠUTALO SA SURADNICIMA POSJETIO OSNOVNE ŠKOLE U VALPOVU I LADIMIREVCIMA

GRADONAČELNIK MATKO ŠUTALO SA SURADNICIMA POSJETIO OSNOVNE ŠKOLE U VALPOVU I LADIMIREVCIMA

VALPOVO / LADIMIREVCI

Gradonačelnik Valpova Matko Šutalo jučer je zajedno sa suradnicima zamjenicom Anom Brajnović i članovima mjesnih odbora Valpovo i Ladimirevci Markom Barišićem, Matejem Vidranskim i Ivanom Peroševićem, posjetio osnovne škole u Valpovu i Ladimirevcima te se sastao s  ravnateljima Daliborom Košutićem i Damirom Jakopičekom.

Tema sastanka u Valpovu bio je nastavak uspješne suradnje nove gradske uprave s valpovačkom osnovnom školom. Govorilo se o mogućim novim projektima koji bi u 2020.g. unaprijedili sam rad, ali i izgled kako matične tako i područnih škola.

Ravnatelj Košutić pokazao je gradonačelniku i suradnicima nove školske ormariće koje je financirao Grad Valpovo, završne radove na vanjskoj učionici financiranoj od strane mjesnog odbora Valpovo, a prisustvovali su i satu razredne nastave drugog razreda. Na kraju su obišli i sportske terene te dogovorili početak njihove obnove. Naime, tereni su doista u katastrofalnom stanju, a njihovom sanacijom i uređenjem okoliša ponovno će živnuti valpovački školski stadion na zadovoljstvo naših mlađih sugrađana.

U osnovnoj školi Ladimirevci, ravnatelj Damir Jakopiček upoznao je gradonačelnika i suradnike s tekućim problemima škole, ali i zanimljivim projektima na kojima rade te s novim metodama učenja uz pomoć raznoraznih naprava koje pomažu lakšem i zanimljivijem prezentiranju gradiva ladimirevačkim osnovnoškolcima, poput pametnih ploča i dr. Ravnatelj je ukazao na potrebe ladimirevačke i područnih škola te je dogovorena suradnja i za 2020.g.

Gradonačelnik je naglasio kako će Grad Valpovo, bez obzira što je županija njihov osnivač, i dalje naravno financijski pomagati ovim dvjema školama da bi naša djeca imala što bolje i kvalitetnije uvjete za obrazovanje.

Ovo je još jedan oblik otvorene komunikacije koju Grad Valpovo održava sa svim institucijama na području Valpova i prigradskih naselja kako bi se unaprijedio život i rad lokalne zajednice.

 

Ured gradonačelnika

 

IZVOR: www.valpovo.hr