Članovi Vijeća mjesnog odbora Šag i VNL-a uz pomoć sumještana uredili okoliš mjesnog groblja u Šagu

Članovi Vijeća mjesnog odbora Šag i VNL-a uz pomoć sumještana uredili okoliš mjesnog groblja u Šagu

Lijepo vrijeme koje je karakteriziralo posljednje mjesece prošle godine, mještani Šaga iskoristili su za korisne aktivnosti na mjesnom groblju.

-U protekla tri mjeseca, kroz nekoliko akcija, članovi Valpovačke nezavisne liste i Vijeća mjesnog odbora Šag, uz pomoć sumještana radili su na uređenju okoliša mjesnog groblja u Šagu, istaknula je Valentina Škorvaga, predsjednica Mjesnog odbora Šag.

-Prvo je uređen vrlo zapušten prostor oko zgrade mrtvačnice – posječeno je staro i suho granje, kao i samoniklo zelenilo,

Potom je uređena i žičana ograda uz istočnu stranu groblja koja je bila potpuno zarasla u žbunje i korov u dužini od preko 50 metara.

Bio otpad koji je tom prilikom stvoren odvežen je od strane komunalnog poduzeća “Urbanizam” Valpovo, kao i ostali komunalni otpad koji je bio odbačen uz ogradu groblja. Osim toga, u potpunosti je obnovljena i obojena vanjska metalno-betonska ograda sa ulazom u mjesno groblje. Završni radovi na uređenju mjesnog groblja obavljeni su prije tjedan dana kada su uz pomoć Grada Valpova pribavljene sadnice ukrasnog bilja iz valpovačkog rasadnika ukrasnog bilja „Fuderer“, pripremljena su mjesta za sadnju uz pomoć mehanizacije mjesnog OPG-a vlasništvo Dragana Čolakovića iz Šaga, te je potom obavljena sadnja.

-Svim ovim pojedinačnim akcijama objedinjen je plan uređenja mjesnog groblja za 2019. godinu, te se Vijeće mjesnog odbora Šag zahvaljuje Gradu Valpovu i ostalim dionicima na dosadašnjoj suradnji i punoj potpori u radu, zahvalila je Valentina Škorvaga, predsjednica Mjesnog odbora Šag.