POVJERENIK – Tek smo se navikli na njega, a već odlazi!

POVJERENIK – Tek smo se navikli na njega, a već odlazi!

Odlukom Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju Lokalnih izbora 2021. godine raspuštaju se sva predstavnička tijela i svi povjerenici u Republici Hrvatskoj. Tako i povjerenik za obavljanje poslova Gradskog vijeća Grada Valpova gospodin Ivan Karalić odlazi svojim putem.

Puno je toga dobrog naš povjerenik donio Gradu u nepuna dva mjeseca koja je na funkciji. I vrijedilo je svake kune od 12.000,00 kn koliko je koštao Grad. Uistinu, Grad je nedvojbeno živnuo njegovim dolaskom. Konsolidirao je povjerenik gradske financije i snažnim koracima poveo Valpovo naprijed, baš kako je valpovački HDZ i najavljivao. Vjerojatno je zato Vlada Republike Hrvatske takvog stručnjaka i tražila gotovo 3 mjeseca nakon raspuštanja Gradskog vijeća. Logično je da takav zamah Gradu Valpovu nije moglo dati Gradsko vijeće u kojem je HDZ sa svojim partnerima imao većinu pa se stoga samo raspustilo, a sve za dobrobit naših sugrađana.  Plemenit potez.

Nismo često viđali našeg povjerenika i pretjerano bi patetično bilo reći da smo prijatelji na osnovu nekoliko navraćanja u Gradsku upravu i jedne potpisane Odluke, ali osjećamo da je emocija među nama poprimila puno više od čisto poslovnog odnosa. Tek smo se navikli na njega, a već odlazi!

U Odluci Vlade RH o raspisivanju izbora za članove predstavničkih tijela stoji da je mandat povjerenika za obavljanje poslova iz nadležnosti predstavničkog tijela u Gradu Valpovu prestao 15. travnja 2021. godine.