POBOLJŠANJE KVALITETE ŽIVOTA OSOBA STARIJE ŽIVOTNE DOBI jedna je od ključnih stvari koje smo pokrenuli 2017.g.

POBOLJŠANJE KVALITETE ŽIVOTA OSOBA STARIJE ŽIVOTNE DOBI jedna je od ključnih stvari koje smo pokrenuli 2017.g.

Suradnja, međusobna briga, sinergija pokretačke snage mladosti, iskustvo zrelosti te mudrost starosti od presudne su važnosti kada nesigurnost postane dio života.

Nažalost, za mnoge umirovljenike nesigurnost je sastavni dio njihove svakodnevice, a kako bismo im stvorili sigurniju svakodnevicu, ove i tijekom proteklih nekoliko godina članovi Valpovačke nezavisne liste potaknuli su naše sugrađane – umirovljenike na aktivno sudjelovanje u različitim aktivnostima ( bez ikakvih financijskih troškova ) te korištenje programa Zaželi. Programa, kroz koji žene svojom predanošću pružaju usluge pomoći starijim sugrađanima i skrbe o njihovim dnevnim potrebama te na takav način doprinose poboljšanju kvalitete njihovog svakodnevnog života. Podsjetimo, kroz tri godine zaposleno je 126 žena, koje skrbe o 400 i više krajnjih korisnika.

Pogođeni COVID-om neke od aktivnosti preselili smo u prirodu i na taj način nastavili voditi brigu o njihovom psihofizičkom zdravlju, pružajući im podršku kroz različite psihološke, pedagoške, opuštajuće i druge oblike aktivnosti, a po preporuci stožera održavali poželjnu međusobnu udaljenost.

Od prosinca 2017.g. tu je i neizostavno darivanje u vrijeme Božića i Uskrsa u vidu uskrsnica i božićnica u iznosima od 150,00 do 250,00 kn, te prigodnih poklona u mjesecu posvećenom zdravlju te povodom Dana žena. Ova darivanja izraz su poštovanja našim sugrađankama i sugrađanima.

Često stvari počinjemo uzimati zdravo za gotovo, ne prestajemo se žaliti, uljuljkamo se u rutini i očekujemo čuda. Čuda se događaju, nepokolebljivom voljom, no ipak trebamo pokrenuti misao i tada započinje sve. Misao prelazi u riječ, riječ u djelo i htjeli mi to ili ne napravili smo još jedan korak naprijed.

Valpovačka nezavisna lista