GRAD VALPOVO KONAČNO JE POSTAO VLASNIK URBANIZMA

GRAD VALPOVO KONAČNO JE POSTAO VLASNIK URBANIZMA

Trgovački sud u Osijeku prihvatio je odluku Skupštine trgovačkog društva Dvorac d.o.o. Valpovo od 22. 3. 2021.g. tako da je Grad Valpovo postao vlasnik tvrtke Urbanizam d.o.o. u 80 % udjela.

Podsjetimo, gradonačelnik Matko Šutalo još 2018.g. pokrenuo je postupak izdvajanja Urbanizma od Dvorca koji je zbor nebrige bivše vlasti 2013.g. postao vlasnik Urbanizma. Gotovo nigdje u Hrvatskoj nismo imali situaciju da je jedna komunalna tvrtka vlasnik druge, već su komunalna poduzeća u vlasništvu gradova i općina.

“Četiri godine borimo se s vjetrenjačama na svim poljima i ispravljamo pogreške bivše vlasti. U rješavanje problema Urbanizma krenuli smo 2018. međutim nismo nailazili na razumijevanje ostalih suvlasnika sve do ovog proljeća kada smo na moj prijedlog jednoglasno doniijeli odluku da se izradi revizorsko izvješće o ulaganjima Valpova, Bizovca, Petrijevaca i Koške u Urbanizam d.o.o. od 2013. – 2021. Na temelju utvrđenih ulaganja, na zadovoljstvo radnika, a vjerujem i građana našega Grada, jučer je izvršen prijenos vlasničkih udjela. S ponosom mogu reći da smo unatoč brojnim opstrukcijama, čak i krajnje neugodnim tekstovima i medijskoj hajci plasiranoj od valpovačkog HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera, uspjeli vratiti Urbanizam tamo gdje pripada – Gradu Valpovu.” – istaknuo je u svom obraćanju medijima gradonačelnik Matko Šutalo.

Uz Grad Valpovo koji ima 80 % vlasničkih udjela u Urbanizmu ostali suvlasnici su Općina Bizovac sa 14 %, Općina Petrijevci sa 5,5 % i Općina Koška sa 0,5 % udjela.

Ured gradonačelnika