NOVA RADNA MJESTA U GOSPODARSKIM ZONAMA GRADA VALPOVA

NOVA RADNA MJESTA U GOSPODARSKIM ZONAMA GRADA VALPOVA

Tijekom današnjeg dana, u Gradskoj upravi Grada Valpova upriličeno je potpisivanje Ugovora o osnivanju prava građenja na nekretninama u gospodarskim zonama Grada Valpova. Radi se o stvaranju mogućnosti za realizaciju novih investicija na području grada Valpova, odnosno o stvaranju preduvjeta za izgradnju dva nova proizvodna pogona i otvaranje novih radnih mjesta.

Navedene Ugovore potpisao je gradonačelnik Matko Šutalo s novim investitorima, odnosno s gosp. Deanom Šimićem direktorom tvrtke SWON d.o.o. iz Belišća te gosp. Damjanom Blaževićem direktorom tvrtke FRIGO-VAL d.o.o. iz Valpova.

Tvrtka SWON d.o.o. iz Belišća u narednom razdoblju planira u potpunosti preseliti svoju proizvodnu djelatnost iz susjednog grada u gospodarsku zonu Grada Valpova te izgraditi novi proizvodni pogon za izradu mobilnih kamp kućica i namještaja po „custom made“ sistemu, ukupne vrijednosti cca 2 mil. kn.

Što se tiče tvrtke FRIGO-VAL d.o.o. iz Valpova, koja se bavi proizvodnjom i održavanjem rashladnih uređaja za prehrambenu industriju, u narednom razdoblju planiraju proširiti svoje poslovanje, odnosno izgraditi proizvodni pogon za proizvodnju rashladnih komora, rashladnih vrata te mobilnih rashladnih komora u Zoni gospodarsko poslovne namjene K-VI uz obilaznicu Valpova. Ukupna vrijednost investicije procjenjuje se na 1,4 mil. kn.

Prilikom samog potpisa Ugovora, gradonačelnik Šutalo je izrazio zadovoljstvo te se zahvalio budućim investitorima što su prepoznali napore Gradske uprave Grada Valpova i izrazito povoljne uvjete za razvoj poduzetničke priče te se odlučili istu razvijati u gospodarskim zonama Grada Valpova. Istaknuo je da Grad Valpovo posljednje četiri godine aktivno radi na provedbi brojnih mjesta poticanja i razvoja poduzetništva te stvaranja novih radnih mjesta, a tako će nastaviti i u narednom razdoblju na dobrobit svih naših sugrađana.

Ujedno, tim putem je najavio da nas u narednim danima očekuje još pozitivnih poduzetničkih priča i otvaranja novih proizvodnih pogona koje su u završnoj fazi pregovora.