SJAJNA VIJEST – NOVO STAMBENO NASELJE U VALPOVU

SJAJNA VIJEST – NOVO STAMBENO NASELJE U VALPOVU

Sukladno najavama i provedbi brojnih mjera pronatalitetne i demografske politike Grada Valpova tijekom posljednje četiri godine, gradonačelnik Matko Šutalo s ponosom predstavlja projekt Izgradnje prometne i komunalne infrastrukture novog stambenog naselja uz Osječku ulicu u Valpovu, kao jednu od značajnijih mjera demografske politike za naredno razdoblje.

Riječ je o projektu koji će prije svega privući pažnju mlađe populacije, naročito mladih obitelji koji su u potrazi za građevinskim zemljištem za izgradnju svojih stambenih objekata.

U sklopu samog projekta izgradit će se cesta i pješačka staza, javna rasvjeta, uredit će se javne zelene površine, izgraditi kanalizacijska i vodovodna mreža, izgraditi optika, praktički sve što je u današnje vrijeme potrebno za normalno funkcioniranje stambenog naselja.

Za navedeni projekt rješavaju se imovinsko-pravni poslovi, izrađeno je Idejno rješenje te je plan da se u narednim mjesecima pokrene i postupak za ishođenje građevinske dozvole.

S obzirom da Grad Valpovo trenutno nema slobodnih građevinskih parcela plan je i zajednički interes svih dionika da se predmetni projekt realizira u što je moguće kraćem roku, a najkasnije do kraja 2022. godine.

„Postoji velika zainteresiranost mladih obitelji za gradnjom kuća u našem gradu što znači da su odlučili ostati ovdje i tu graditi budućnost. U konačnu realizaciju trebali smo krenuti još početkom ove godine, ali ne usvajanjem Proračuna Grada Valpova od strane interesnih skupina sve smo morali prolongirati. Unatoč tome uložit ćemo maksimalne napore kako bi novo stambeno naselje u našem gradu bilo što prije dovršeno. “ – rekao je u svom obraćanju medijima gradonačelnik Matko Šutalo te je napomenuo da dok jedni drže govore i daju pusta obećanja, drugi aktivno rade na poboljšanju životnih uvjeta svih naših sugrađana.

Ured gradonačelnika